woensdag 27 mei 2015

Riddle

Riddle is een online tool waarmee je onder andere makkelijk multiple choice vragen maakt voor je publiek. De quiz kan thuis, live in de klas, ... op eigen tempo afgewerkt worden.
De student kan zo zichzelf testen.
Interessant naast quiz, poll, ... is ook het maken van een lijst: bied je klas op voorhand of na je les, alle materialen (als het maar een link heeft) chronologisch en mooi vormgegeven aan.

Leer meer


Chrome Software Removal tool

Soms lijkt je drive te haperen of "forceert" een startpagina of zoekmachine steeds zijn weg in je Chrome Browser.

Met deze nieuwe (beta) software van Google zelf, kuis je je browser op:

- je kan laten zoeken op ongewenste software en deze verwijderen
- je kan in de laatste stap zelfs je hele chrome instellingen resetten: al je startpagina's, extensies, ... worden uitgeschakeld.



woensdag 6 mei 2015

Een bestand in je drive opslaan in meerdere mappen

Er is een update van deze post beschikbaar 2020-01-22.

Je hebt een bestand in een map in je drive staan, maar je wil datzelfde bestand (geen kopie ervan) ook opslaan in een andere map. Dat kan door het gebruik van de knoppen-combinatie shift+Z


dinsdag 5 mei 2015

Google+ Update (4/5/2015)

Na een update van Google+, kan je nu ook je onderwerpen sorteren en delen door "collecties" te maken. Kies een topic en laat personen, kringen, iedereen, ... dit onderwerp "volgen".

zondag 3 mei 2015

Uitgebreide animaties Google Slides

Hoewel enige "voorzichtigheid" geboden is bij het gebruiken van animaties voor tekst, afbeeldingen, ... kan een aantal van de uitbreidingen die sinds kort voorzien zijn in Google Slides toch zorgen voor iets extra.

save image